Kirken i Gyngen lørdag 28. januar

Så er der igen alternativ gudstjeneste i Kirken i Gyngen. Ordet er denne gang lagt i hænderne på blandt andre Niels Kjær, som i 21 år var præst på Lyø. Sideløbende med præstegerningen har Niels Kjær interesseret sig for den japanske digtform haiku i en sådan grad, at han har lært sig japansk og nu oversat et udvalg af mesteren Bashos (1644-1694) haiku til dansk. Niels Kjær vil give en introduktion til haiku og læse op af sin oversættelse. Et af digtene lyder:

“En hibiscus
i vejkanten –
min hest har ædt den”

En anden oplæser er digteren Kenneth Jensen, der vil læse digte fra et kommende værk. Kenneth Jensens digte er på én gang surrealistiske og stærkt håndgribelige som digtet ASSSN:

“Det har aldrig gjort ondt når August Severin Søren Sørensen Nielsen bløder. Det har det aldrig gjort. Det har højst føltes som en stille rislen, og det er alt. Det er kun når såret skal laves det gør ondt, og når jeg siger laves, lyder det som en viljesakt. Men så fine ord bruger vi ikke. Nej, når August Severin Søren Sørensen Nielsen bløder, så er det aldrig for sjov. Det er som at stå og se på, mens det bløder ud af kisten.”

Basho & Sora

Efter pausen vil tømrer, cand.theol. og pædagog Peter Gustav Jørgensen på baggrund af egne erfaringer og med brug af psykoterapeuten Peter Schellenbaum fortælle om terapi og det motivløse. En personlig beretning fra (endnu et!) uddannelsesforløb som psykoterapeut. I sin afsluttende opgave på uddannelsen skriver Peter Gusav Jørgensen:

“Det er vigtigt at have kontakt uden formål. At kontakten ikke er lukket af et formål. Det formålsbestemte lukker jo kontakten omkring formålet. Bevægelsen og åbenheden i kontakten er vigtig. Man kan og skal have nogle formelle anledninger til kontakt, men disse må ikke dominere kontakten. Den egentlige kontakt opstår i anledningen. Den egentlige kontakt er – eller kan være – en følge af anledningen. Derfor skal man lave anledninger. Man skal gå ud af døren og ud i verden med en anledning. Der er som sådan at mit hus i Kroatien skal ses. Det er en anledning. Ikke kontakt i sig selv. Blot anledningen til kontakt.”

Til slut springer cand. theol. Christian Moesgaard ud som digter. Christian Moesgaard har et godt øre for dagligsproget og et skarpt blik for mulighederne i det. Et af hans digte lyder:

“Jeg tog en tur i helved
og fandt ingenting.
Men se. Mine hænder er fulde af juveler.

Skamform. Hvem finder på sådan et ord.
Jeg bedrager mig selv.
Måske jeg skulle præst. Igen.”

Imellem de enkelte indslag vil vi synge salmer af digteren Nana Rømer Dorph-Petersen og cand. theol. Lars Hougaard Clausen. Se her. En del af de to timer er afsat til åben scene. Så hvis du har et indslag, som du synes passer ind her, så mød op og giv dit besyv med! Alle er velkomne.

Tid og sted: Lørdag d. 28. jan. 2012 kl. 15-17. Gyngen, Mejlgade 53, 8000 Århus C.

Arrangør Poetklub Århus. Støttet af Forfattercentrum.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

dommedag i islam og kristendom

Indlæg, tanker, indtryk, læsefrugter om Jesu komme og dommedag

PETER GRAARUP WESTERGAARD

Independent blog about literature, philosophy and society in words and images

ricardtriis

The greatest WordPress.com site in all the land!

ameordnoder - Ord og Musik

Blogindlæg og musik, noder og tekster der kan downloades

Ullas Vinkler...

...vinkler på struktur, stabilitet og forankring i en omskiftelig verden... ...af Ulla Thorup Nielsen...

%d bloggers like this: