Kirken i Gyngen

Kirken i Gyngen er en gudstjeneste på slap line med nye salmer, musik og oplæsning af digte. Der kan også være en prædiken eller et debatskabende foredrag. Arrangementet opstod i 2008 på Kulturgyngen i Mejlgade. Navnet henviser naturligvis til stedet, men det signalerer også en stadig udfording af det kirkelige. Nu videreføres arrangementet på Gallo Skolen.

Hør salmen “Den skæve kirke” her:

4 Comments on “Kirken i Gyngen

  1. Pingback: Folkekirken og kristen bevægelse… | Ullas Vinkler...

  2. ”Jeg sagde, at man skal være Kristus tro. Jeg skal straks forklare mig. De forstår ikke, at man kan være ateist, at man kan være usikker på om Gud er til, og hvad han skal være godt for og samtidig forstå, at mennesket lever, ikke i naturen, men i historien, og at den i sin nuværende betydning er grundlagt af Kristus, at evangeliet er dens grundlag.”

    ”- Et øjeblik, så skal jeg sige dem, hvad jeg tror. Jeg tror, at hvis man kunne standse det slumrende vilddyr i mennesket med trusler, hvad enten der så er tale om kachotten eller en gengældelse i livet efter døden, så ville det være cirkusdomptøren med sin pisk, der repræsenterede den højeste menneskelighed, og ikke en profet, der ofrede sig selv. Men sagen er den, at det ikke er pisken, der i århundredernes løb har hævet mennesket over dyrene, løftet det op i det høje, det er musikken: den forsvarsløst uimodsigelige sandhed, eksemplets tiltrækningskraft. Hidtil har man ment, at det vigtigste i evangeliet var de moralske sentenser og regler, de ti bud indeholder, men for mig at se er det hovedsagen, at Kristus taler i hverdagslignelser, viser os sandheden i et dagligdags skær.”

    (… fra en tung Russer ;))

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

dommedag i islam og kristendom

Indlæg, tanker, indtryk, læsefrugter om Jesu komme og dommedag

PETER GRAARUP WESTERGAARD

Independent blog about literature, philosophy and society in words and images

ricardtriis

The greatest WordPress.com site in all the land!

ameordnoder - Ord og Musik

Blogindlæg og musik, noder og tekster der kan downloades

Ullas Vinkler...

...vinkler på struktur, stabilitet og forankring i en omskiftelig verden... ...af Ulla Thorup Nielsen...

%d bloggers like this: