Forventningens katedral

I dagens citat stiller Krishnamurti med jublende frækhed spøgsmålet: Hvad er du så? Bortset fra et navn, som er en rent ydre form. Hvis man er heldig, har man måske penge i banken eller er dygtig til sit fag – men bortset fra det, hvad er man så? Er det ikke lidelse, der fylder vore liv? Eller lidelse er måske ikke noget, vi kender til? Frygt. Ængstelse. Grådighed. Misundelse. Afgudsdyrkelse. Dødsfrygt. Fikse ideer. Sige et og gøre noget andet. Det er, hvad vi er. Vore vaner, vore overspringshandlinger, det uophørlige vrøvl, vi har i hovedet, – alt det er, hvad vi er.

Så er spørgsmålet bag det frække spørgsmål: kan vi være fri for alt det? Fri for hele dette frygtens univers. For hvor der er frygt, er der ingen kærlighed.

Kærlighed kommer af kærlighed – og kærligheden må have besøgt sit folk, siden det er muligt at stille dette spørgsmål. Den må have strejfet det menneske, der standser op og spørger efter en ny retning. Det menneske, der i tillid går andre veje end de gængse. Det menneske, der opdager, at Mælkevejen går på tværs af Hærvejen. Det menneske, der vælger at gå sin egen Camino. Det menneske, der bærer forventningens katedral i sit hjerte. Det menneske er til fingerspidserne berørt af Guds finger.

One Comment on “Forventningens katedral

  1. Pingback: best litter boxes for cats

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

dommedag i islam og kristendom

Indlæg, tanker, indtryk, læsefrugter om Jesu komme og dommedag

PETER GRAARUP WESTERGAARD

Independent blog about literature, philosophy and society in words and images

ricardtriis

The greatest WordPress.com site in all the land!

ameordnoder - Ord og Musik

Blogindlæg og musik, noder og tekster der kan downloades

Ullas Vinkler...

...vinkler på struktur, stabilitet og forankring i en omskiftelig verden... ...af Ulla Thorup Nielsen...

%d bloggers like this: