Haiku på Hald

Jeg var så heldig at have modtaget en opfordring fra Niels Kjær til at læse haiku op på scenen Under lindene på St. Bogdag på Hald. Vejret var ikke ubetinget med os, og et overordentligt kraftigt vindstød greb træerne under første runde af oplæsningen, som vi med kun fire oplæsere havde delt i to. Foruden Niels Kjær og jeg selv var det Hugo Alrøe og Ib Johansen. En af de stole, som banneret med teksten http://www.haikudanmark.dk var udspændt imellem væltede, og det gav mig ideen til, hvad jeg skulle læse i anden runde. Jeg rejste stolen op, inden jeg besteg talerstolen og læste:

Jeg rejser en stol
og sætter et k foran vinden,
der kom ind i mit liv.

At være eller ikke være:
Stjerne asters k.

Dør arm.
Tøj lemmer.

Bjørne lo.
Måge latter.

Det eneste, der mangler i lejligheden,
er det stumme h i Buddha,
som udtales i Hamlet.

Jeg ved det ikke er haiku efter reglerne. Hvad jeg havde med af mere regelbundne haiku, havde jeg læst op i første runde. Det sidste, jeg læste i anden runde var dette:

Opmærksomheden fanger
skønhedens lavine
i dit ansigt.

Jeg falder på knæ
som en skygge
for din fod.

En fugl folder sig ud
af min pande
og flyver ind i dit knæ.

Knæskade.

Herefer trådte jeg ned fra talerstolen og vred om på knæet, så en gammel skade brød op. Det tiltrak sig en del opmærksomhed, og oplæsningen blev afbrudt og siden genoptaget inden døre over en kop kaffe. Således nåede vi alligevel igennen programmet.

One Comment on “Haiku på Hald

  1. Gode tekster; haiku eller ej. Og når omgivelserne så lige medvirker og understreger… Perfe(k)t.
    Bruger lige denne kommentar-boks til noget helt andet:
    FIK du de fotos jeg sendte til dig??? Ellers så send mig (mentalmantel@gmail.com) din fungerende mail-adresse… (Sendte en stribe næsten præcis som på JP fra Litt.Dag…)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

dommedag i islam og kristendom

Indlæg, tanker, indtryk, læsefrugter om Jesu komme og dommedag

PETER GRAARUP WESTERGAARD

Independent blog about literature, philosophy and society in words and images

ricardtriis

The greatest WordPress.com site in all the land!

ameordnoder - Ord og Musik

Blogindlæg og musik, noder og tekster der kan downloades

Ullas Vinkler...

...vinkler på struktur, stabilitet og forankring i en omskiftelig verden... ...af Ulla Thorup Nielsen...

%d bloggers like this: