Ansigt til ansigt

Undtagelsesvist ankom jeg for tidligt til lærermøde på skolen, og jeg vekslede nogle ord med skolens leder i biblioteket, hvor mødet skulle finde sted. Hun forlod mig med et ærinde i køkkenet. Bordet var allerede dækket med brød, ost og kaffe, men måske skulle hun hente en kande te eller en kande kaffe mere. Således overladt til mig selv gav jeg mig til at skimme bogrygge på reolen foran mig. Min opmærksomhed fangedes af en bog af billedkunstneren Egill Jacobsen med titlen “Ansigt til ansigt”, hvilket jo er et citat fra 1. Korintherbrev 13: “Nu ser vi i et spejl, i en gåde; men da skal vi se ansigt til ansigt”. Hvor ville jeg gerne se Jesu ansigt! Jeg tog bogen ud og bladrede, indtil blikket standsede ved et rasende “Rødt objekt”, som det hed. Billedet er fra 1938 og forestiller måske Hitler med bombe og halvmåne i munden. Skolens leder kom tilbage til biblioteket, og jeg viste hende billedet. Hun lo mig i møde ansigt til ansigt.

Egill Jacobsen “Rødt objekt”, 1938.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

dommedag i islam og kristendom

Indlæg, tanker, indtryk, læsefrugter om Jesu komme og dommedag

PETER GRAARUP WESTERGAARD

Independent blog about literature, philosophy and society in words and images

ricardtriis

The greatest WordPress.com site in all the land!

ameordnoder - Ord og Musik

Blogindlæg og musik, noder og tekster der kan downloades

Ullas Vinkler...

...vinkler på struktur, stabilitet og forankring i en omskiftelig verden... ...af Ulla Thorup Nielsen...

%d bloggers like this: