Forleden, da jeg var på arbejde som hjælper havde min arbejdsgiver fødselsdag med stort rykind til følge. Jeg skal jo være til rådighed, men blev i sagens natur trængt ud i periferien og fandt mig selv klinet op ad en bogreol. Hvad er så mere naturligt for en nærsynet bogorm end at pille en bog ud og give sig til at læse. Et oplagt valg var “Politikens bog om år og dage”, hed den vist. Mit første opslag gjaldt den pågældende dag i den tro således at kunne bidrage til festlighederne. Men efter at have læst opgav jeg at alliere mig med den pågældende martyr til det formål. I stedet slog jeg op på min egen fødselsdag og læste til min undren, at en skuespiller kendt som “Fyrtårnet” var født denne dag. Jeg slog så op på Ries fødselsdag, og først nu ringede en lille klokke, da jeg her læste, at en skuespiller kendt som “Bivognen” var født denne dag.

Fyrtårnet og Bivognen