At sætte sig ud over sin natur

Det er vist i “Norm og spontaneitet” Løgstrup gør sig tanker om, hvad han kalder at “sætte sig ud over sin natur”, hvilket er noget man ikke bør gøre. Han giver et eksempel på en diskussion mellem to personer med hver sin natur. For den ene er det naturligt at være overilet og ubehøvlet, og for den anden er det naturligt at være besindig og reflekteret og ikke at lade sig anfægte af andres mangel på høflighed og dannelse men at optage alt i bedste mening. Nu sker det så, at den første, for hvem det er naturligt at optræde ubehersket og ufølsomt går så langt over stregen overfor den besindige, at denne omsider tænker, at nu kan det være nok! Han giver så igen med samme mønt. Men det skulle han ikke have gjort, for det er at sætte sig ud over sin natur. Han kommer til at stå ved siden af sig selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s