At sætte sig ud over sin natur

Det er vist i “Norm og spontaneitet” Løgstrup gør sig tanker om, hvad han kalder at “sætte sig ud over sin natur”, hvilket er noget man ikke bør gøre. Han giver et eksempel på en diskussion mellem to personer med hver sin natur. For den ene er det naturligt at være overilet og ubehøvlet, og for den anden er det naturligt at være besindig og reflekteret og ikke at lade sig anfægte af andres mangel på høflighed og dannelse men at optage alt i bedste mening. Nu sker det så, at den første, for hvem det er naturligt at optræde ubehersket og ufølsomt går så langt over stregen overfor den besindige, at denne omsider tænker, at nu kan det være nok! Han giver så igen med samme mønt. Men det skulle han ikke have gjort, for det er at sætte sig ud over sin natur. Han kommer til at stå ved siden af sig selv.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

dommedag i islam og kristendom

Indlæg, tanker, indtryk, læsefrugter om Jesu komme og dommedag

PETER GRAARUP WESTERGAARD

Independent blog about literature, philosophy and society in words and images

ricardtriis

The greatest WordPress.com site in all the land!

ameordnoder - Ord og Musik

Blogindlæg og musik, noder og tekster der kan downloades

Ullas Vinkler...

...vinkler på struktur, stabilitet og forankring i en omskiftelig verden... ...af Ulla Thorup Nielsen...

%d bloggers like this: